vervolg-paginaslider1 Hoofdslider-208-rally-vervolg Vervolg-paginaslider2 Hoofdslider-Peugeot-3008-vervolg vervolg-paginaslider3 Hoofdslider-C3-nieuw-vervolg Vervolg-paginaslider4

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

PCA nieuws 17 01 2017 foto1 klein Met drie auto's op het erepodium had Peugeot zich geen beter resultaat van de Dakar Rally kunnen wensen. De winnende auto heet 3008DKR, een verwijzing naar de 3008 SUV. De winst komt ook precies op tijd: de nieuwe Peugeot is nu verkrijgbaar.

 

 
PCA nieuws 17 01 2017 foto2 klein

Winnen in de Dakar Rally is geen sinecure, want alles (maar dan ook alles) moet goed gaan. Winnen met drie auto's is een huzarenstukje dat zijn weerga nauwelijks kent. Wát een puik staaltje werk heeft het team van Peugeot hier geleverd, van coureurs en navigators tot de mécaniciens die tot diep in de nacht aan de auto's sleutelden. De nummers 1, 2 en 3 waren na 8.823 gruwelijk zware kilometers achtereenvolgens de equipes Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena en Despres/Castera. De route voerde de karavaan dit jaar door Paraguay, Bolivië en Argentinië en eindigde in Buenos Aires.

 

PCA nieuws 17 01 2017 foto3 klein

Dertig jaar later

De overwinning is precies dertig jaar na de legendarische eerste keer dat Peugeot de toenmalige, nog in Afrika verreden rally Parijs-Dakar won. Ari Vatanen werd toen eerste met de vermaarde 205 Turbo 16 Grand Raid. De huidige winnaar Stéphane Peterhansel is de meest succesvolle Dakar-deelnemer in de geschiedenis van het evenement; hij won dit jaar voor de dertiende keer. Zeven maal zat copiloot Jean-Paul Cottret aan zijn zijde, die hiermee een record vestigde. De vierde equipe van het Peugeot-team, bestuurd door Carlos Sainz, moet voortijdig opgeven nadat de auto meerdere keren over de kop was geslagen.

 

PCA nieuws 17 01 2017 foto4 klein

Betrouwbaarheid

Dit jaar werd de rally gekenmerkt door extreme omstandigheden, zoals enorme hoogten en neerslag die zo hevig was, dat delen van de route wegspoelden. Op zonniger momenten zijn er temperaturen gemeten tot maar liefst 45 graden. De Peugeots werden er niet koud of warm van, want volgens teamchef Bruno Famin is de overwinning mede te danken aan de betrouwbaarheid van de auto's, die met snelheden van ruim 200 km/h over de onverharde wegen en paden raasden. Nu op naar volgend jaar, en kijken of Peugeot voor de zevende maal de Dakar Rally kan winnen.

Actueel

Aangesloten bij:

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk__________________________________________________

find us on facebook


autobedrijf car centre sleeuwijk

De Hoogjens 63, 4254 XV, Sleeuwijk
Tel: 0183-301438

info@carcentresleeuwijk.nl

Openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt