vervolg-paginaslider1 Hoofdslider-208-rally-vervolg Vervolg-paginaslider2 Hoofdslider-Peugeot-3008-vervolg vervolg-paginaslider3 Hoofdslider-C3-nieuw-vervolg Vervolg-paginaslider4

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

PCA nieuws 05 04 2019 foto1a

Thijs van der Zanden (37), oprichter van uitgeverij Citrovisie, publiceert een schitterend boek over de Citroën XM, die dit jaar zijn 30e verjaardag viert. Het is de meest recente uiting van zijn diepgewortelde liefde voor het merk.

PCA nieuws 05 04 2019 foto2

Thijs twijfelde ooit of hij industrieel ontwerper of journalist zou worden. Inmiddels is hij het beide, ook al vallen zijn activiteiten voor Citrovisie, zijn persoonlijke uitgeverij-aan-huis, volgens hem nog steeds onder het kopje vrije tijd. Dat is aan de boeken bepaald niet te zien, want die munten uit in professionaliteit. Neem het nieuwe boek over de XM, dat maar liefst 288 pagina’s telt. Thijs graaft zo diep als hij maar kan en spreekt daarvoor alle mogelijke bronnen aan.

PCA nieuws 05 04 2019 foto3

Citroën is telkens het onderwerp voor de boeken van Thijs. “Ik verzamel al sinds mijn 11e alles wat met dat merk te maken heeft. Dat begon toen ik op school een spreekbeurt moest houden; in de bibliotheek vond ik een boek over de 2CV en die auto fascineerde me. Mijn eerste boek ging over de Visa; ik maakte het voor de 125 leden van de Visa Club waarvan ik lid was. De drukker eiste echter een minimale oplage van 250 stuks, die ik tot mijn verbazing binnen een mum van tijd kwijt was.”

PCA nieuws 05 04 2019 foto4a

Waar anderen eerder schrijven over de 2CV, Traction Avant en DS, zoekt Thijs het liever in de minder populaire modellen. Dat leverde onder meer het indrukwekkende ‘Kleintjes in Crisistijd’ op, over de Visa, LN, Axel, Oltcit en C15. Opvallend is hoe enorm gedetailleerd de auteur daarin de ontstaansgeschiedenis beschrijft. Hoe komt hij aan zijn materiaal? “Veel komt uit eigen archief, maar ik ben na heel wat aandringen inmiddels ook kind aan huis geworden bij de archieven van Citroën in Frankrijk. Verder leer ik gaandeweg steeds meer andere liefhebbers en verzamelaars kennen; in mijn boeken vind je de verzamelde kennis, die ik tot een logisch verhaal heb geordend.”

PCA nieuws 05 04 2019 foto5

De boeken van zijn uitgeverij maakt Thijs geheel zelf: redactie én vormgeving. Hij beheert tevens de webshop en verstuurt de boeken hoogstpersoonlijk naar zijn klanten. Een kwart gaat naar het buitenland, hoewel de voertaal in de boeken nog altijd Nederlands is. “Ik ben de Franse taal machtig, maar veel buitenlandse fans hebben genoeg aan het unieke beeldmateriaal dat ik heb weten te vinden.”

PCA nieuws 05 04 2019 foto6

Ook voor zijn nieuwste uitgave, het boek over de Citroën XM, is Thijs zeer diep in de materie gedoken. Zo sprak hij onder meer met de toenmalige ontwerpers van het model. Verwacht hier trouwens niet louter zoete praatjes over de XM, maar de resultaten van een zeer gedegen journalistiek onderzoek, dat uitwijst dat het toenmalige topmodel van het merk te vroeg op de markt is gebracht. “De euforie nadat de XM tot Auto van het Jaar 1990 werd uitgeroepen, sloeg al snel om in een teleurstelling omdat hij nog vol kinderziekten zat. En dat op stekkertjes-niveau, terwijl er juist zoveel innovatieve elektronica was toegepast. In mijn boek draai ik daar niet omheen.”

PCA nieuws 05 04 2019 foto7

Storingen of niet - zijn diepe duik in de geschiedenis van de XM maakte Thijs steeds enthousiaster over de auto in kwestie. En dus schafte hij er onlangs één aan, een zeer vroege 2.0i Ambiance. Niet zijn enige Citroën trouwens; de klassieke verzameling telt ook de modellen Visa, BX en Axel. Ook in zijn autokeuze bewandelt de uitgever van Citrovisie niet de gebruikelijke paden.

Meer info: citrovisie.nl

 

 

Actueel

Aangesloten bij:

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk__________________________________________________

find us on facebook


autobedrijf car centre sleeuwijk

De Hoogjens 63, 4254 XV, Sleeuwijk
Tel: 0183-301438

info@carcentresleeuwijk.nl

Openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook   

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt